Àlex Pastor: “Els socialistes no formarem part del govern de Badalona perquè Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA prefereixen un govern en minoria sense el PSC”

Des del PSC sempre hem mantingut una posició de coherència entre el que hem dit i proposat en campanya electoral i les nostres accions. Vam dir que ni per activa ni per passiva faríem alcalde al regidor del Partit Popular Xavier Garcia Albiol, i així ho hem mantingut. Els resultats electorals ens han situat com a tercera força política, i segona d’esquerres, a l’Ajuntament de Badalona. Amb aquests resultats i amb una majoria absoluta dels partits d’esquerres, hem recolzat la investidura de Mª Dolors Sabater (Guanyem Badalona) com a candidata que la llista d’esquerres més votada. Aquest suport no ha estat un xec en blanc, sinó que ha estat a canvi de garantir un Ajuntament totalment neutral pel que fa al procés sobiranista. Vam dir que no donaríem suport a un govern independentista, i tampoc ho hem fet.

Des de la nit electoral del 24M els socialistes vam deixar clar la nostra voluntat de contribuir i sumar en aquesta majoria d’esquerres al Consistori, i en aquesta línia hem estat treballant; poder formar un govern d’esquerres sòlid i estable. Un cop aconseguida la neutralitat institucional de l’Ajuntament, no hem posat línies vermelles, l’únic que hem situat a la taula de negociació és el nostre programa electoral i els nostres 4 regidors en representació dels 12.590 ciutadans que ens van fer costat amb el seu vot.

Fruit de les negociacions amb Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA el passat divendres 12 de juny el PSC va presentar a la seva assemblea una proposta de govern, que no acord, que ens havia fet arribar en mà Maria Dolors Sabater una hora abans. Els i les militants del PSC no van acceptar les formes, i una proposta que no estava avalada per cap acord, rebuda una hora abans de l’assemblea quan ja s’havia filtrat a la premsa al matí, i una proposta totalment inconcreta:

– No es detallava quina seria la regidoria de districte que gestionaria el PSC

– No es concretava les regidories delegades del PSC en altres àmbits de govern

– No es concretava tampoc quina tinença d’alcaldia corresponia al PSC

Davant d’aquesta proposta, l’assemblea del PSC va decidir seguir negociant per arribar a un bon acord per Badalona i els seus ciutadans, amb un govern d’esquerres, sòlid i estable. Aquest acord per poder aconseguir un pacte de govern va ser traslladat la mateixa nit de l’assemblea a la llavors futura alcaldessa Mª Dolors Sabater.

Després del Ple d’investidura, el PSC no ha rebut cap oferta per entrar al govern. Ni tan sols la mateixa proposta de divendres 12 amb més nivell de concreció. No hem rebut ni tan sols l’oferiment per seure a la taula de negociacions” ha declarat Àlex Pastor, que afegeix: “L’alcaldessa Maria Dolors Sabater no s’ha posat en contacte amb nosaltres en tots aquests dies, ni ens ha tornat les trucades

Complint amb el nostre compromís de transparència, el PSC vol explicar detalladament el procés polític que ens ha portat fins avui. Dimarts 16 de juny som convocats a una reunió entre les quatre forces d’esquerres a la qual assisteix el Primer Secretari Àlex Pastor. En aquesta reunió els representants de Guanyem Badalona, ERC i ICV ofereixen al PSC quedar-se a l’oposició, i un pacte d’estabilitat a canvi de dues regidories de districte. Àlex Pastor els comunica que no ha vingut a “escoltar una proposta per quedar-nos a l’oposició sinó que le voluntat del PSC és participar d’un govern d’esquerres sòlid i estable“.

Dimecres 17 de juny el PSC publica una nota de premsa, en la qual diu literalment “El PSC, seguint el mandat de la seva assemblea, demana a Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA que posin de manifest quin paper volen que jugui el PSC en aquest govern, i que formalitzin una nova proposta de per tal que pugui ser valorada per l’assemblea dels socialistes“. Per tal de demostrar la nostra voluntat de pacte, enviem per correu electrònic als representants de Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA una prosposta de govern totalment assumible:

Reproducció íntegra de la proposta que fem arribar als representants de Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA:

“Davant la proposta que en la reunió d’ahir a la tarda ens vau comunicar i que era un pacte de governabilitat, us hem de comunicar que no acceptem aquesta proposta i que sí que podríem valorar la proposta del divendres amb uns petits retocs, que podrien quedar de la següent manera:

Una Tinença d’Alcadia que aglutinés l’Àmbit de Badalona Sostenible i Justa, retornant a aquest àmbit la regidoria delegada de Joventut.

Proposem que les Tinences no siguin numerades, es a dir que no existeixi la primera, ni la segona, etc. per evitar així que cap grup pugui extreure conclusions errònies. 

En el tema dels districtes i si l’objectiu és arribar a que la ciutat quedi configurada en 4, cada grup gestionaria un. Si per el moment la ciutat queda dividida en 6 districtes creiem que es just que el PSC en tingui 2″

Paral·lelement a la proposta, el Primer Secretari Àlex Pastor truca personalment a l’alcaldessa per comunicar-li l’oferta. Maria Dolors Sabater comenta al Primer Secretari que en aquell moment no el pot atendre i que després el trucarà. A data d’avui aquesta trucada encara no s’ha produït.

Durant tot el dia de dimecres 17 de juny cap representant de Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA es posa en contacte amb el PSC. Dijous 18 de juny el cap de llista d’ERC Oriol Lladó declara a Badalona Comunicació “Abans de dilluns s’ha de saber ja si el PSC entra al nou govern de Badalona“. Curioses declaracions donat que dijous cap representant Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA tampoc es posa en contacte amb el PSC. Divendres 19 al matí exactament la mateixa situació, fins que a les 16:30 hores de la tarda el Primer Secretari Àlex Pastor rep un correu electrònic enviat pels representants de Guanyem Badalona:

Reproducció íntegra del correu electrònic que Guanyem Badalona envia al Primer Secratari Àlex Pastor la tarda de divendres 17 de juny:

Benvolguts,

havent rebut la vostra proposta, us en fem arribar una que creiem que consolidarà la bona entesa entre totes les organitzacions.

Partint de la urgència del moment, el govern ja està treballant per respondre a les necessitats de la ciutat i ja s’han assignat les responsabilitats als regidors i regidores actuals des d’avui mateix.

La comissió de partits que ha estat negociant aquestes setmanes proposem reafirmar la complicitat amb vosaltres per aquesta primera etapa de govern amb l’acord de governabilitat que havíeu rebut anteriorment i que segueix estant sobre la taula.

La comissió de partits també us proposem seguir treballant conjuntament des d’ara mateix i tancar un acord definitiu en el marc del treball conjunt de pressupostos i programa de cara a l’any vinent, a partir del proper mes d’octubre.

De totes maneres, l’alcaldessa, Dolors Sabater, es posarà en contacte amb vosaltres la setmana vinent per tal de trobar-vos al seu despatx i compartir propostes de ciutat.

Atentament

Queda clar que mai ha existit una proposta concreta per formar un govern estable i d’esquerres per part de Guanyem Badalona, ERC i ICV-EUiA. Quan han tingut la possibilitat d’acceptar una proposta concreta i més que raonable per part del PSC, la seva resposta ha estat el silenci. Dijous públicament deien que el PSC tenia que decidir si entrava o no al govern, quan dos dies abans ens proposaven estar a l’oposició.

Guanyem Badalona, ERC i ICV-EuiA han decidit que el millor per Badalona és un govern en dèbil en minoria.

Els socialistes anirem a l’oposició a fer una oposició constructiva, a garantir que allò que aprovem al Ple estigui en consonància amb el nostre programa electoral. No estem lligats a cap pacte de governabilitat ni de govern, per tant exercirem la nostra responsabilitat política amb total autonomia i independència del govern municipal” ha afegit Àlex Pastor.

A Badalona 22 de juny de 2015

Anuncios

Los comentarios están cerrados.