El PSC presentarà al proper ple una moció de suport a la ILP que vol modificar la Llei de la Dependència

La idea de les entitats de suport a les persones amb discapacitat és establir criteris justos que no expulsin a les persones en situació de dependència de la protecció social

Es tracta d’una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que porten a terme les entitats que donen veu a les persones amb discapacitat CERMI i COCARMI tot demanant al Govern de l’Estat que prengui en consideració les demandes presentades en aquesta ILP, principalment la modificació dels articles 14 i 33 de la vigent Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Aquests articles tenen a veure amb la participació en el cost de les prestacions i serveis a les persones amb discapacitat.

A la modificació proposada per les entitats es demana que s’ampliïn els factors que es tenen presents a l’hora de determinar la renda i el patrimoni dels afectats així com assegurar-los un mínim de despeses personals que no sigui inferior al 40% de la seva capacitat econòmica-

També es vol concretar l’exempció de participació en el cost per a aquells que tinguin ingressos per sota de 2,5 vegades de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM).

Segons xifres oficials, entre 2009 i 2013, la mitjana de la quantitat que aporten els usuaris per les ajudes que reben s’ha disparat en 68% passant de 960 a 1.630 euros.

El COCARMI està integrat per una desena de federacions i associacions que donen veu a les persones amb discapacitat de Catalunya, ja sigui física, intel·lectual, sensorial o malaltia mental. El COCARMI l’integren ACAPPS, COCEMFE Catalunya, DINCAT, Down Catalunya, ECOM, FECETC, Federació Salut Mental Catalunya, FESOCA, FEPCCAT i ONCE Catalunya. El COCARMI forma part del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), que representa uns 3,8 milions de persones amb discapacitat d’unes 7.000 associacions.

Badalona, 14 d’abril de 2015

Anuncios

Los comentarios están cerrados.