El PSC de Badalona acorda el seu programa electoral d’Esports amb les entitats i clubs esportius de Badalona

A la trobada celebrada ahir dilluns a l’Agrupació local dels Socialistes de Badalona va assistir una àmplia representació dels clubs i entitats esportives de Badalona.

A l’inici de la jornada els Socialistes van presentar el seu objectiu polític per a la propera legislatura en matèria d’esports, que no és altre dinamitzar l’esport a Badalona, afavorir de manera igualitària l’accés a la pràctica esportiva de tots els sectors de la població, fer-ho ens unes condicions favorables, en unes instal·lacions òptimes i de forma compartida amb els clubs i entitats de Badalona.

Durant el torn de paraules i debat d’idees les entitats van fer palès el seu malestar amb l’actual gestió esportiva del govern del Partit Popular a Badalona, més preocupat de fer-se fotos, comprar banderes amb un suposat premi europeu, o pagar subvencions a l’Associació de Martinez de Irujo, que no pas sol·lucionar els greus problemes de les entitats esportives de la ciutat.

Davant la constatació de la deixadesa per part del govern del Partit Popular pel que fa al manteniment de les instal·lacions esportives de la ciutat, el compromís dels Socialistes amb les entitats és crear una brigrada de manteniment exclusiva i permanent per a totes les instal·lacions esportives de la ciutat, amb la contractació de persones aturades mitjançant plans d’ocupació d’iniciativa municipal. Aquetsa iniciativa també anirà acompanyada d’un pla de vigilància i seguretat de les instal·lacions per evitar la situació d’incivisme i inseguretat en què es troben actualment.

Un altre dels compromisos dels Socialistes amb total acord de les entitats és potenciar el Centre de Medicina de l’Esport de BSA i implementar una tarifa plana de revisions mèdiques esportives per a tot l’esport base de Badalona, amb una unitat mòbil que es desplaci a les instal·lacions esportives a realitzar les revisions. En aquestes mateixa línia d’acostament dels serveis, també s’instal·larà connexió a internet via Wi-Fi a totes les instal·lacions municipals.

També es crearà el Consell de l’Esport de Badalona, un òrgan de participació, consulta i decisió on participaran totes les entitats i clubs esportius de Badalona per tal de que les decisions siguin compartides. En aquesta mateixa línia d’estar al costat de les entitats, crearem un servei Servei d’Assesorament i acompanyament municipal en la professionalització de l’esport, una qüestió d’àmbit estatal de màxima preocupació per a totes les entitats, que veuen com el govern del Partit Popular pretén tractar als clubs i entitats con si fossin empreses privades.

Un altre dels greus problemes que pateix l’esport a Badalona, i així ho van fer constar les entitats, és desigualtat entre entitats pel que fa a la relació amb l’ajuntament i la gestió dels equipaments esportius per la manca actual d’un model i d’uns criteris bàsics. En aquesta línia el compromís socialista és analitzar conjuntament la situació amb les entitats i establir un model de convenis amb les entitats i un model de getsió de les instal·lacions que respongui als criteris d’equitat, interés general i foment de l’esport.

En paraules del candidat Jordi Serra: “La deixadesa en què es troba el món de l’esport a #Badalona en una mostra més de la deixadesa que pateix la ciutat de Badalona. Portem quatre anys perduts també en l’àmbit de l’Esport

Segons Serra. “Amb els 2,5 milions d’euros anuals que es pretén gastar el govern actual del PP per començar la faraònica piscina olímpica, es podrien arreglar tots els problemes de l’esport a la ciutat de Badalona. Aquest programa que consensuem avui, és viable, sensat i l’aplicarem a partir del maig

De la trobada també en van sortir altres compromisos que el PSC es compromet a aplicar a partir del maig:

  • Elaborar un PLA ESTRATÈGIC DE L’ESPORT A BADALONA 2015-2023
  • Un Pla d’Esports en el Medi Natural que inclogui la reforma de les Pistes de Atletisme Paco Àguila, y els seus accessos, i converteixi la instal·lació en un centre de referència per a totes les modalitats esportives que es desenvopulen a la Serralada de Marina.
  • Implementar clausulat social en la concessió de subvencions, amb l’objectiu de que nens i nenes de Badalona derivats de Serveis Socials que no es puguin pagar l’esport, puguin participar als clubs
  • Revisió dels preus públics de les instal·lacions per adequar-los a la conjuntura actual.
  • Establir un protocol d’avisos per emergència meteorològica a entitats i instal·lacions.
  • Instal·lar desfibril·ladors a totes les instal·lacions esportives municipals i formació del personal per al seu bon ús. Programa de subvencions per a la seva instal·lació en instal·lacions que no siguin municipals.
  • Recerca d’esposorització privada mitjançant acords amb empreses (RSC) que guanyin concursos públics a Badalona

A Badalona 10 de febrer de 2015

Anuncios

Los comentarios están cerrados.