Comença el curs escolar a Badalona i de nou Albiol incompleix la seva promesa de llibres gratis

Les famílies dels 30.800 alumnes de educació infantil, primària i secundaria que han començat avui els curs escolar a Badalona, ho han fet havent tingut que pagar els llibres de text, lluny de la promesa electoral de l’alcalde que els havia garantit la gratuïtat dels llibres de text.

Recordem el que afirmava Albiol a la revista municipal Bétulo el juny dels 2009: “Si en el 2011 tengo la confianza de los vecinos, les garantizo que los niños de Badalona tendrán los libros de texto totalmente gratuitos”.

Una promesa que va reiterar en diferents ocasions, i que avui, quan comença el darrer curs escolar del seu mandat, ha estat incomplerta quatre vegades.

Com afirma Jordi Serra, president del grup municipals socialista i candidat a l’alcaldia,: “Quan el PP va prometre “llibres gratis per a tots sabien que era una promesa que no podien complir. És una despesa anyal de més de 8 milions d’euros que no esta prevista en cap pressupost. Ho sabien, però van mentir. Era una arma electoral, volien vots a canvi d’una mentida.”

En aquest inici de curs, el PSC es reafirma en la proposta que, juntament amb altres grups de l’oposició, va presentar i aprovar al Ple de l’Ajuntament per tal d’estendre el programa de socialització i reutilització de llibres de text i de suport a la compra de material didàctic a les escoles públiques i concertades de Badalona, un programa que, amb poc temps, si garantiria la practica gratuïtat dels llibres de text per a les famílies de la ciutat.

En paraules de Jordi Serra: “els ciutadans de Badalona no han de pagar per les mentides del PP. Per això, els socialistes ens reafirmem en el nostre compromís de suport a la socialització i reutilització de llibres de text per a que els estudiants de les escoles que si vulguin sumar, no hagin de fer front a la despesa escolar, ajudant així, de debò a les famílies de Badalona.”

En un altre ordre de coses, i tal com ha informat la comunitat educativa i en contra del que diu l’Ajuntament, el curs a Badalona no ha començat amb normalitat: l’escola Baldiri Reixac encara no té l’ascensor, les escoles Badalona Port, Montigalà i l l’Institut Ventura Gassol no tenen el seu edifici, hi ha alumnes que no tenen plaça a les escoles d’educació especial i les beques de menjador no es reben des del primer dia. Un panorama molt allunyat de la suposada normalitat que ven l’Ajuntament.

Badalona, 15 de setembre de 2014

Anuncios

Los comentarios están cerrados.