Galería

El PSC votarà no a la requalificació per a la construcció de la piscina d’Albiol

Darrera del projecte del PP no hi ha l’interès general, sinó un negoci i una privatització amagada

El govern municipal portarà al Ple de demà dimarts, l’aprovació provisional del Pla Especial que obre la via a la injustificable despesa dels 12 milions que costa la piscina d’Albiol i el possible negoci privat que s’amaga darrera.

El Grup Municipal Socialista, com ja va fer en l’aprovació inicial, votarà no a la proposta del govern.

Al marge de l’evidència que, en la situació actual, una despesa de 12 milions d’euros en una piscina, és una frivolitat i un insult a tota la gent de Badalona que ho està passant malament, l’oposició socialista se sustenta també en la fonamentada sospita que darrera del projecte del PP no hi ha l’interès general, sinó un negoci i una privatització que avui no s’ha explicat.

Així, a l’apartat relatiu a l’estudi econòmic-financer del Pla Especial és diu que “en principi, es preveu que l’equipament es financi amb pressupost municipal”. Què vol dir “en principi”? Quina és la proposta d’inversió que hi ha darrera d’aquest equipament? Serà finançament públic, privat, mixte?

D’altra banda, mentre que la memòria del projecte diu que el pla urbanístic és d’iniciativa pública, a l’anunci oficial fet al Butlletí Oficial de la Província diu que és d’iniciativa privada. Una contradicció que no fa més que alimentar les sospites sobre que és el que hi ha darrera del negoci del 12 milions d’euros de la piscina d’Albiol.

En la mateixa línia de manca de claredat, el pla que presenta el PP al Ple tampoc aclareix quina serà la fórmula de gestió, ni inclou cap compromís amb cap inversor.

També resulta estrany que el projecte que el PP porta demà a aprovació aventura una quantitat d’inversió: entre 10.000.000 i 12.000.000 €. D’aquests 12 milions, un 30% es destinarà al sòl. Però segons la memòria del pla el sòl és públic. Què vol dir un 30% (4 milions d’euros) destinats al sòl si aquest ja és públic? Quin és el negoci que hi ha aquí?

Masses incògnites per un projecte que Badalona no necessita i sobretot una de fonamental, qui es beneficiarà del negoci del 12 milions de la piscina d’Albiol? Els ciutadans de Badalona segur que no.

Dilluns 21 de juliol de 2014

Anuncios

Los comentarios están cerrados.