El PSC denuncia el desinterès del govern municipal del PP davant la violència contra les dones i la greu situació del servei d’atenció a la víctima

Per al president del grup municipal socialista i candidat a l’alcaldia, Jordi Serra, “els fets coneguts i destapats ara, son d’una gravetat extrema”.

La marxa de la que fins ara ha estat responsable del SAIV (Servei d’Atenció Integral a la Víctima) de Badalona, ha posat al descobert el desinterès de govern municipal del PP i la greu precarietat per les que passa el servei.

Així s’ha sabut que part del material utilitzat pel servei ha tingut que ser sufragat pel propis treballadors davant la manca de pressupost assignat al servei.

L’atenció a les víctimes no ha estat una prioritat quan ha quedat al descobert  que ha tingut que ser l’administrativa del centre, amb estudis de psicologia, qui passés consulta a les dones davant la manca de personal suficient.

Un fet que s’agreuja quan en desembre i d’un dia per l’altre, es comunica la finalització de la contractació de la psicòloga i l’advocada que prestaven serveis al centre deixant a les dones sense atenció.

Contràriament al que afirma la fins ara responsable quan diu que “en el mes de març encara no havia psicòloga per atendre la demanda, quedant les dones amb les visites interrompudes sense saber quan es reiniciava la consulta”, el govern del PP, al Ple de febrer passat assegurava que no era cert i que el servei ja tenia psicòloga.

Davant de tots aquest fets, la fins ara responsable de servei ha renunciat no sense descriure molt clarament quina ha estat l’actitud del govern d’Albiol i el PP davant el tema: “tot han estat problemes i decisions presses per persones a les que no els importa, no saben, ni els interessen les dones víctimes de la violència de gènere”.

En paraules de Jordi Serra: “La situació del SAIV amés de deixar en evidència totes les misèries que s’amaguen darrera la foto publicitària del govern del PP d’Albiol, és un toc d’alerta sobre la desatenció a Badalona de les dones que puguin patir violència de gènere”.

“Unes dones que, en el cas de Badalona són doblement víctimes, ho son de la pròpia violència que s’exerceix contra elles i de desinterès i desprotecció que reben per part de govern del PP d’Albiol”

Finalment Jordi Serra ha reafirmat el seu compromís personal en fer de Badalona una ciutat intransigent amb la violència de gènere i modèlica i exemplar en l’atenció a les víctimes. Un compromís que es traslladarà en el programa electoral socialista i en el que serà el programa d’actuació d’un futur govern de progrés a Badalona.

Badalona, 22 d’abril de 2014

Anuncios

Los comentarios están cerrados.